[Boards: 3 / a / aco / adv / an / asp / b / bant / biz / c / can / cgl / ck / cm / co / cock / d / diy / e / fa / fap / fit / fitlit / g / gd / gif / h / hc / his / hm / hr / i / ic / int / jp / k / lgbt / lit / m / mlp / mlpol / mo / mtv / mu / n / news / o / out / outsoc / p / po / pol / qa / qst / r / r9k / s / s4s / sci / soc / sp / spa / t / tg / toy / trash / trv / tv / u / v / vg / vint / vip / vp / vr / w / wg / wsg / wsr / x / y ] [Search | | Home]

Delta shaper motor issue

This is a blue board which means that it's for everybody (Safe For Work content only). If you see any adult content, please report it.

Thread replies: 8
Thread images: 5

File: 20170906_091907.jpg (3MB, 3264x2448px) Image search: [iqdb] [SauceNao] [Google]
20170906_091907.jpg
3MB, 3264x2448px
Hi DIY

My shaper is having an issue. Working fine yesterday cutting a bunch of tenons. Turn it off, go to restart a bit later and it makes a nrr nrr sound and barely spins. Motor is extremely hot. I never smelled any burning electrical smell in the shop but I'm worried I cooked the motor.
I let it cool overnight, still does the same thing this morning.
I'm in the electrical box this morning ruling out other issues before I take the motor out. Obviously I've disconnected the power.
In the photo, the top left thing smells a bit burned. How can I test it?
The motor still spins freely by hand, what else could be causing this?
>>
File: 20170906_091915.jpg (2MB, 3264x2448px) Image search: [iqdb] [SauceNao] [Google]
20170906_091915.jpg
2MB, 3264x2448px
>>
File: 20170906_101329.jpg (3MB, 3264x2448px) Image search: [iqdb] [SauceNao] [Google]
20170906_101329.jpg
3MB, 3264x2448px
Found the problem. Start capacitor melted. Leads came out the top and juice everywhere.
>>
How close does the replacement start cap need to be to the original?
This is original.
>>
And this is what the local ferretería has. Is that close enough?
>>
post motor specs or dataplate
>>
>>1239803
>216-259
vs
>233-280

i think it would be fine. theres a nice bit of overlap
>>
The new start cap has it running again. Thanks for the help
Thread posts: 8
Thread images: 5


[Boards: 3 / a / aco / adv / an / asp / b / bant / biz / c / can / cgl / ck / cm / co / cock / d / diy / e / fa / fap / fit / fitlit / g / gd / gif / h / hc / his / hm / hr / i / ic / int / jp / k / lgbt / lit / m / mlp / mlpol / mo / mtv / mu / n / news / o / out / outsoc / p / po / pol / qa / qst / r / r9k / s / s4s / sci / soc / sp / spa / t / tg / toy / trash / trv / tv / u / v / vg / vint / vip / vp / vr / w / wg / wsg / wsr / x / y] [Search | Top | Home]
Please support this website by donating Bitcoins to 16mKtbZiwW52BLkibtCr8jUg2KVUMTxVQ5
If a post contains copyrighted or illegal content, please click on that post's [Report] button and fill out a post removal request
All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective parties. Images uploaded are the responsibility of the Poster. Comments are owned by the Poster.
This is a 4chan archive - all of the content originated from that site. This means that 4Archive shows an archive of their content. If you need information for a Poster - contact them.