[Boards: 3 / a / aco / adv / an / asp / b / biz / c / cgl / ck / cm / co / d / diy / e / fa / fit / g / gd / gif / h / hc / his / hm / hr / i / ic / int / jp / k / lgbt / lit / m / mlp / mu / n / news / o / out / p / po / pol / qa / qst / r / r9k / s / s4s / sci / soc / sp / t / tg / toy / trash / trv / tv / u / v / vg / vip /vp / vr / w / wg / wsg / wsr / x / y ] [Search | Home]
4Archive logo
PC sound problems (not audio). What do you...
If images are not shown try to refresh the page. If you like this website, please disable any AdBlock software!

You are currently reading a thread in /wsr/ - Worksafe Requests

Thread replies: 2
Thread images: 1
File: 049 - pggHqlG.jpg (391 KB, 1920x1200) Image search: [iqdb] [SauceNao] [Google]
049 - pggHqlG.jpg
391 KB, 1920x1200
>OLD SPECS

Motherboard: Asus M5A78L-M/USB3 Motherboard (Socket AM3+, Up to 32GB DDR3, USB 3.0, uATX)
Processor: AMD FX-6300 3.5GHz Socket AM3+ 14MB Cache Retail Boxed Processor
Hard Drive: Seagate 1TB Barracuda Internal Hard Drive – OEM
Graphics Card: EVGA GTX 660 FTW ACX 2GB GDDR5 Dual DVI HDMI DisplayPort PCI-E Graphics Card
RAM: Corsair 8GB DDR3 1600Mhz Vengeance Memory
Power Supply: Coolermaster Elite Power 500W Fully Wired Efficient Power Supply
PC Case: CIT Vantage Type-R Midi Mesh Gaming Case Black Interior 4 Fans (3 Red LED) Card Reader No PSU
DVD Drive: LiteOn iHAS124 24X Internal DVD Writer with SATA - OEM

>NEW SPECS ADDED

Motherboard: M5A97 EVO R2.0
Processor: AMD FX8350 Black Edition 8 Core Processor (4.0/4.2GHz, 8MB Level 3 Cache, 8MB Level 2 Cache, Socket AM3+, 125W)
Graphics Card: MSI NVIDIA GTX 970 Gaming Twin Frozr HDMI DVI-I DP Graphics Card (4GB, PCI Express, DDR5, 256 Bit)
Power Supply: Corsair CX750 Builder Series CX 750W ATX/EPS 80 PLUS Bronze PSU


Ever since I changed the mobo, PSU, GPU and CPU (all at the same time) I have been having problems with the sound coming from my PC. It gets loud really fast. This seems to happen whenever I watch a video, download something or play games (but the game bit is obvious into the sound) then the sound never fades out.
I feel like this might be the PSU but I'm not sure. It's got to the point where the noise is occuring too often and to loud for me to not think anything of it.

>had old specs since late 2014, new specs since mid 2015
http://vocaroo.com/i/s1T1os2Co7uR
>>
Is it just the fans? Any specific beeping noises?

Open the case and turn on your PC. Shouldn't be hard to find the source of the sound(s).

If the sounds only occur under a workload, it might be faulty cooling. From my experience, I had to reapply thermal paste and clean out my heatsink, but if your parts are all new, then it might be software based.

Have you tried booting from a different hard drive? If the sound still occurs, then its a hardware issue. If it doesn't, then it might be an excessive amount of processes running for no reason.
Thread replies: 2
Thread images: 1
Thread DB ID: 467743



[Boards: 3 / a / aco / adv / an / asp / b / biz / c / cgl / ck / cm / co / d / diy / e / fa / fit / g / gd / gif / h / hc / his / hm / hr / i / ic / int / jp / k / lgbt / lit / m / mlp / mu / n / news / o / out / p / po / pol / qa / qst / r / r9k / s / s4s / sci / soc / sp / t / tg / toy / trash / trv / tv / u / v / vg / vip /vp / vr / w / wg / wsg / wsr / x / y] [Search | Home]

[Boards: 3 / a / aco / adv / an / asp / b / biz / c / cgl / ck / cm / co / d / diy / e / fa / fit / g / gd / gif / h / hc / his / hm / hr / i / ic / int / jp / k / lgbt / lit / m / mlp / mu / n / news / o / out / p / po / pol / qa / qst / r / r9k / s / s4s / sci / soc / sp / t / tg / toy / trash / trv / tv / u / v / vg / vip /vp / vr / w / wg / wsg / wsr / x / y] [Search | Home]

All trademarks and copyrights on this page are owned by their respective parties. Images uploaded are the responsibility of the Poster. Comments are owned by the Poster.
This is a 4chan archive - all of the shown content originated from that site. This means that 4Archive shows their content, archived. If you need information for a Poster - contact them.
If a post contains personal/copyrighted/illegal content, then use the post's [Report] link! If a post is not removed within 24h contact me at [email protected] with the post's information.